Afrika

Afrika

Drakensberg. Foto Rian Lanenga
Reportage - 16 mrt 2016

De Drakensbergen bevinden zich in het noordoosten van Zuid-Afrika. De bergen staan vanwege hun natuurlijke en culturele waarde sinds 2000 op UNESCO-werelderfgoedlijst.

Blog - 20 jan 2016

Met z’n 5895m hoogte is de Kilimanjaro wellicht een van de bekendste bergen ter wereld. Iedereen heeft vast al wel een foto van de berg gezien met een olifant of een giraffe in de savanne op de voorgrond. Blogger Orlando Furfari ging naar boven.

Blog - 31 dec 2015

Als bestuurder van een vzw die een rehabilitatieproject beheert voor straatkinderen in Kisoro, in Zuid-Oeganda, kreeg Orlando dit jaar de kans aangeboden om naar dit mooie Afrikaanse land te reizen. En daar kon hij de Mount Muhavura (4127m) beklimmen.

Foto via wikimedia commons
Nieuws - 12 nov 2015

Hoe is het om een berg te beklimmen als je helemaal niets ziet? Vanavond start het nieuwe tv-programma ‘Blind naar de top’ waar zes jonge mensen die blind of slechtziend zijn de Kilimanjaro gaan beklimmen.

Reportage - 12 aug 2015

100 doorzetters beklommen eind januari 2015 de bijna zes kilometer hoge Kilimanjaro voor War Child. Sybren Zeilstra, fanatiek outdoor sporter en lid van de NKBV, vertelt over zijn ervaring naar de top.

War Child Kili Challenge 2016
Nieuws - 23 jul 2015

In januari organiseert Mountain Network samen met War Child de Kili-Challenge 2016. Tijdens deze challenge beklim je de Kilimanjaro, terwijl je ook nog eens geld ophaalt voor War Child.

'Iceman' Wim Hof beklimt Kilimanjaro.
Nieuws - 22 jan 2015

Op 15 januari bereikte ‘Iceman’ Wim Hof met een groep van 18 personen – zonder noemenswaardige klimervaring – in 31 uur en 25 minuten de top van de Kilimanjaro op 5.685 meter (Gilman

Reisverhaal - 14 jan 2015

Dit is een inzending voor de reeds verlopen Rab-fotowedstrijd met het thema: Stoer in de bergen. Deze stoere foto met stoer verhaal is ingezonden door Jelle Canipel

Blog - 23 dec 2014

De hoogvlakte van het M’goun gebied is leeg! Ondanks dat er overal sporen zijn van de nomadische bewoners die hier in de zomer vertoeven om hun dieren te laten grazen komen we niets of niemand tegen. De grootsheid en de leegte van het landschap scheppen ook ruimte in mijn geest. Daarmee voldoet het helemaal aan mijn ideaalbeeld om een trektocht te maken.

Getransplanteerden op top Kilimanjaro
Nieuws - 15 okt 2014

Dinsdagochtend hebben in totaal acht getransplanteerden de top van de Kilimanjaro bereikt.

Nieuws - 20 aug 2014

Ben jij toe aan een pittige uitdaging? Dit is je kans! War Child is op zoek naar doorzetters. Naar teamplayers, leiders, avonturiers. Naar mensen die niet terugdeinzen voor een uitdaging.

Grasland in Ethiopië ©A.Davey
Nieuws - 20 mrt 2014

De Internationale Alpinisme en Klim Bond (UIAA) heeft zijn eerste bergbescherming-award uitgereikt aan het project achter het Menz-Guassa Gemeenschaps Reservaat (GCCA) in de noordelijk

Pagina's

Abonneren op Afrika