Home » Merken

Ortlieb

De allereerste Ortlieb opbergzak is in 1982 in Nürnberg uit persoonlijke noodzaak ontstaan. In die tijd bestond er nog geen aanbieder van waterdichte bagage- en fietstassen, dus Hartmut Ortlieb was genoodzaakt om zelf aan de slag te gaan. Met behulp van de naaimachine van z'n moeder én met de hand, maakte Hartmut van een voor vrachtwagens bestemd dekzeil de eerste Ortlieb producten.

Wat met eenvoudige middelen begon, groeide al snel uit tot een succesverhaal. Vandaag de dag is de collectie van Ortlieb enorm: van fietstassen en drybags tot de bekende koerierstassen en verschillende handige outdoorbenodigdheden. De producten van Ortlieb zijn 100% waterproof en mogen terecht het kwaliteitslabel 'Made in Germany’ dragen.

Ortlieb Light-Pack 25
Uitrusting - 22 feb 2017

Nog minimalistischer is nauwelijks mogelijk: de Light-Pack 25 is de lichtste onder de waterdichte Ortlieb rugzakken. Met slechts 290 gram en 25 liter aan bergruimte biedt hij een optimale verhouding tussen gewicht en volume. Op zoek naar net wat meer comfort? Bij de Pro versie zorgt het opblaasbare rugkussen voor een uiterst aangenaam draaggevoel.

Uitrusting - 25 apr 2014

Het Duitse Ortlieb, vooral bekend van zijn degelijke waterdichte fietstassen, komt met een kokervormige rugzak voor de bergliefhebber: de Elevation Pro. Het is niet voor niets een pro: deze rugzak is toegerustvoor extreme omstandigheden. De rolsluiting bevindt zich onder de flap en garandeert een volledig waterdichte en stofvrije inhoud.

Uitrusting - 10 apr 2014

Het Duitse Ortlieb, vooral bekend van zijn degelijke waterdichte fietstassen, komt met een kokervormige rugzak voor de bergliefhebber: de Elevation Pro. Het is niet voor niets een pro: deze rugzak is toegerust voor extreme omstandigheden. De rolsluiting bevindt zich onder de flap en garandeert een volledig waterdichte en stofvrije inhoud.

Abonneren op Ortlieb