Aspen. foto Matthew Trump

25.000 dollar voor een skipas in Aspen

Aspen. foto Matthew TrumpSkipassen worden steeds duurder, is een veelgehoorde klacht onder wintersporters. In Zwitserland betaal je namelijk al gauw 250 euro voor een skipas. Maar dat is niets vergeleken bij het Amerikaanse Aspen. Daar wordt dit seizoen een skipas aangeboden voor maar liefst 25.000 dollar.

De 'ultimate ski pass' zoals de pas genoemd is, biedt exclusief toegang tot de pistes. Voor de liften officieel openen mag een houder van de dure skipas al met een aantal vrienden de piste op om ongestoord te kunnen skiën. Maar dat is niet alles.

Wie de skipas van omgerekend 17.600 euro koopt, krijgt een ontmoeting met de vrouwen van het Amerikaanse skiteam en een ontbijt met de algemeen directeur van de U.S. Ski and Snowboard Association. Ook is het mogelijk om per sneeuwscooter een rondleiding door het skigebied te krijgen met een kijkje achter de schermen.

Met een deel van de opbrengsten van de skipas worden evenementen rondom de wereldbeker skiën in Aspen georganiseerd. Het andere deel wordt gebruikt om openbare scholen in de regio te ondersteunen. Er zijn achttien exclusieve skipassen te koop, maar de ervaring leert dat er meestal maar twee of drie verkocht worden. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?