AirBnB wil uitbreiden naar de Alpen Foto: By Gerbil via Wikimedia commons

Airbnb wil uitbreiden naar de Zwitserse Alpen

Airbnb, een online platform dat verhuur van privé-accommodaties aanbiedt, wil uitbreiden naar de Zwiterse Alpen. De organisatie wil zich uitbreiden in wandel- en skigebieden in de bergen en is van plan samen te werken met gemeenten en toeristenbureaus. Deze uitbreiding wordt door sommige partijen met open armen ontvangen, terwijl er ook negatieve geluiden klinken over de plannen van de Amerikaanse organisatie.

Positieve gevolgen van Airbnb

De komst van Airbnb zou kunnen leiden tot een toestroom van toeristen, de website heeft immers vele bezoekers en gebruikers. Toerisme-expert Urs Wagenseil verwacht geen concurrentiestrijd tussen Airbnb en hotels in het gebied; de mogelijkheid om in privé-appartementen te slapen bestaat al heel lang. Het enige verschil is dat dergelijke logeermogelijkheden nu beheerd zullen worden door een overkoepelende organisatie.

Airbnb wil graag samenwerken met toeristenorganisaties. Welke organisaties dit zijn wil het online platform nog niet bekend maken. Toeristenbureaus staan open voor samenwerking, mits Airbnb zich aan de wet betreffende de verhuur van appartementen houdt. Daarbij zal de verhuur van appartementen via Airbnb meer toeristenbelasting opleveren.

Bezwaren

De komst van Airbnb zou ook risico’s met zich meebrengen. Allereerst bestaat de angst voor vergroting van de ‘zwarte economie’.  Daarnaast is men bang dat de verhuur van appartementen en andere logeermogelijkheden te veel in handen komt van internationale organisaties. De binnenlandse organisaties en hun samenwerking komen daardoor te veel onder druk te staan.

 

bron: http://www.badenertagblatt.ch/schweiz/airbnb-will-die-alpen-erobern-drei-chancen-und-drei-risiken-129095238

Meer inspiratie
Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past