Zo ziet het er uit zonder een dik pak sneeuw op de Weissensee

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee afgelast

Zo ziet het er uit zonder een dik pak sneeuw op de WeissenseeDe Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee die naar vandaag verplaatst was, gaat niet door. De organisatie besloot de schaatswedstrijd in Oostenrijk af te gelasten vanwege de zware sneeuwval. De 200 km lange Alternatieve Elfstedentocht zou dit weekend plaatsvinden, maar was vanwege de barre omstandigheden al verplaatst naar vandaag.

Bergmeer in Karinthië

De Weissensee in Karinthië ligt op 930 meter hoogte en is de grootste, bevroren en geprepareerde natuurijsvlakte van Europa. Van half december tot en met begin maart betreden niet alleen schaatsers het 40 cm dikke ijs, maar ook paardesledes, en winterwandelaars genieten van deze bijzondere winterse omgeving. Een ijsmeester en zijn team zorgen voor de preparatie van 25 km schaatsbaan, curlingbanen en ijshockeyplaatsen.

Omdat er nu ineens zoveel sneeuw gevallen is in Karinthië kon de organisatie niet opwerken tegen het dikke pak. De organisatoren hebben tot vannacht geprobeerd het ijs sneeuwvrij te maken maar dat lukte niet. De druk van de sneeuw op het ijs werd te groot.

Sneeuwval in Karinthië

Wil je actuele beelden zien van sneeuw in Karinthië? Volg dan het Twitteraccount van onze hoofdredacteur Jonathan Vandevoorde. Hij is daar nu voor een reportage voor Bergen Magazine.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?