Baby geboren in alpenweide in Tirol

Een 30-jarige zwangere vrouw, die dinsdag aan het werk was gegaan in een berghut in Tirol kreeg weeën bij de hut, op 2500 meter hoogte. Toen de vrouw, die slechts 24 weken zwanger was, voelde dat het zover was, waren de weersomstandigheden zo slecht dat het niet mogelijk was de zwangere vrouw met een helikopter naar het dal te brengen.

Reddingswerkers en een gynacoloog gingen zo snel mogelijk, te voet, de bergen in richting de vrouw. De vrouw werd naar beneden begeleid en op 2250 meter hoogte kwamen ze bij elkaar, op een alpenweide. Toevallig waren er twee artsen aanwezig in een berghut, en zij hebben de vrouw bijgestaan toen haar baby ter wereld kwam. De vader, drie artsen, een internist en een gynacoloog waren bij de bevalling.

Wat later werden de weersomstandigheden beter, waardoor moeder en pasgeboren baby alsnog met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht konden worden. Moeder maakt het goed en het kind, dat enkele maanden te vroeg geboren werd, moet voorlopig nog even in het ziekenhuis blijven.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)