Basiskamp Everest podium DJ Paul Oakenfold

In het basiskamp van de Everest zijn al heel wat opmerkelijke gasten geweest. Er waren onder meer playmates, blinden en fietsers. Maar een optredende DJ was er nog niet, tot nu. DJ Paul Oakenfold draait er, en laat klimmers en shepa’s dansen op zijn beat.

Eerste DJ in het basiskamp

Het is niet voor het eerst dat er muziek is de horen in het basiskamp. Maar een echte, internationaal bekende DJ heeft nog niet eerder gedraaid aan de voet van de Everest.

Publiciteitsstunt in het basiskamp

Volgens sceptici is de actie van de Engelse DJ een manier om aandacht te trekken. Alleen om publiciteit te krijgen zou hij zijn comfortabele bestaan verruild hebben voor bergschoenen. Critici zetten zo hun vraagtekens bij het verstoren van rust en vrede van een heilige berg voor de Sherpa’s.

Liefdadigheidsactie voor slachtoffers aardbeving

Oakenfold zelf denkt er –vanzelfsprekend- anders over, voor hem is de actie een mooie manier om bij te dragen aan een liefdadigheidsactie voor de slachtoffers van de aardbeving van 2015. De liefdadigheidsactie is volgens hem daarom in Nepal in het beroemde basiskamp gehouden

Oakenfold DJ sinds de jaren ‘80

De DJ die klimmers en dragers laat swingen is een oudgediende in de dancescene. Als een van de pioniers van de de opkomende housecultuur speelde hij zowel in het Verenigd Koninkrijk als op Ibiza een belangrijke rol. Naast muzikant voor dansmuziek maakt hij soundtracks voor films. 

bronnen: Wikipedia, Alpin   foto: Stuart Sevastos

 

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!