Basiskamp Everest podium DJ Paul Oakenfold

In het basiskamp van de Everest zijn al heel wat opmerkelijke gasten geweest. Er waren onder meer playmates, blinden en fietsers. Maar een optredende DJ was er nog niet, tot nu. DJ Paul Oakenfold draait er, en laat klimmers en shepa’s dansen op zijn beat.

Eerste DJ in het basiskamp

Het is niet voor het eerst dat er muziek is de horen in het basiskamp. Maar een echte, internationaal bekende DJ heeft nog niet eerder gedraaid aan de voet van de Everest.

Publiciteitsstunt in het basiskamp

Volgens sceptici is de actie van de Engelse DJ een manier om aandacht te trekken. Alleen om publiciteit te krijgen zou hij zijn comfortabele bestaan verruild hebben voor bergschoenen. Critici zetten zo hun vraagtekens bij het verstoren van rust en vrede van een heilige berg voor de Sherpa’s.

Liefdadigheidsactie voor slachtoffers aardbeving

Oakenfold zelf denkt er –vanzelfsprekend- anders over, voor hem is de actie een mooie manier om bij te dragen aan een liefdadigheidsactie voor de slachtoffers van de aardbeving van 2015. De liefdadigheidsactie is volgens hem daarom in Nepal in het beroemde basiskamp gehouden

Oakenfold DJ sinds de jaren ‘80

De DJ die klimmers en dragers laat swingen is een oudgediende in de dancescene. Als een van de pioniers van de de opkomende housecultuur speelde hij zowel in het Verenigd Koninkrijk als op Ibiza een belangrijke rol. Naast muzikant voor dansmuziek maakt hij soundtracks voor films. 

bronnen: Wikipedia, Alpin   foto: Stuart Sevastos

 

Meer inspiratie

In de prachtige Allgäuer bergwereld vindt iedereen zijn we g of route. Oberstdorf is een uitstekend startpunt voor diverse mountainbiketochten.

Genieten wordt in Zuid-Tirol eenvoudig gemaakt, Laat je verrassen en proef de beste Zuid-Tiroler wijnen.

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Met elke dag de mooiste bergfoto's, leuke winacties en het laaste bergnieuws!

Ontdek de vele almwandelingen in Tirol, voor iedere wandelaar genieten!