Belangrijke autoweg Oostenrijk weer geopend na steenlawine

De belangrijkste toegangsweg tot Oost-Tirol, Karinthië en Italië, de Felbertauernstrasse, gaat aanstaande zaterdag 27 juli weer open. De autoweg door de Oostenrijkse Alpen werd enkele maanden geleden gesloten vanwege een steenlawine.  

Aardverschuiving door smeltwater

De autoweg werd in mei gesloten doordat een aardverschuiving een steenlawine veroorzaakte die over een lengte van 95 meter de toegangsweg (B108) aan de zuidkant van de Felbertauerntunnel in beide richtingen blokkeerde. Het gaat om de Felbertauernstrasse tussen Matrei en Mittersill. De oorzaak van de aardverschuiving was waarschijnlijk een grote hoeveelheid smeltwater. De stenen die eerst nog vastzaten in de bevroren grond en sneeuw kwamen los te liggen door het water. Zo'n 35.000 kubieke meter steen en grond kwam vervolgens naar beneden.

Felbertauernstrasse zaterdag weer open

De Felbertauernstrasse gaat zaterdagmorgen om 06:00 uur weer open. Er is een nieuwe weg richting de tunnel aangelegd. Voorlopig zijn de alternatieven de Brennerautobaan (A13), de Tauerautobaan (A10) of via de autotrein Mallnitz en Böckstein. Overdag kun je ook via de Grossglocknerstrasse (B107) rijden mits je geen caravan hebt.Bron: ANWB. Bekijk hier een pdf met een kaart met omleidingsroutes.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling