Belgische berghut uitgebreid

Berghutten doen denken aan hooggebergtes, waarden met verweerde gezichten en de geur van zweetsokken. Toch is er ook dichter bij huis een berghut te bezoeken: in de Belgische Eiffel opent komend voorjaar een nieuwe hut in Burg-Reuland.

Berghut is een Ideale uitvalsbasis

De hut die in de Belgische Eiffelstreek wordt gebouwd, ligt in de Oostkantons. Onder meer de Europese wandelroute E2, ook bekend als de GR5 loopt langs de hut. De E2 loopt van Schotland naar Nice. Voor langlaufers en mountainbikers is locatie eveneens geschikt als startlocatie.

Berghut in aanbouw

De opening van de vernieuwde berghut is naar verwachting in het najaar van 2017. In de hut is plek voor ongeveer dertig gasten. Wie wil bijdragen aan de bouwwerkzaamheden is welkom. De Klim Bergsport Federatie Vlaanderen (FBF) vraagt belangstellenden te mailen.

 

Meer inspiratie

Genieten wordt in Zuid-Tirol eenvoudig gemaakt, Laat je verrassen en proef de beste Zuid-Tiroler wijnen.

Pure bergbelevenis: 7 nachten in een appartement incl. begeleide wandelingen, fietstochten en techniektraining vanaf € 199,- p.p.

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)