Dutch Mountain Filmfestival

Bergen in de hoofdrol tijdens het Dutch Mountain Filmfestival

Dit weekend begon het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) in Heerlen en omgeving. Tot 16 maart kun je genieten van meer dan 40 films, documentaires, filmverslagen en andere  artistieke producties zoals fototentoonstellingen. Daarnaast kun je je hart ook nog ophalen aan lezingen en bergsportactiviteiten.

Highlights van het Dutch Mountain Film Festival

Op het DMFF draaien meer dan 40 nationale- en internationale films. De films worden ingeleid door de hoofdrolspelers, experts en producenten. Samen met de films bieden zij verhalen over oog in oog staan met de natuur, overleven in extreme omstandigheden,  je grenzen opzoeken en adrenalinekicks, maar ze bieden ook inspiratie, adembenemende uitzichten en veel meer moois dat in de bergen te vinden is. Een aantal films die je niet mag missen:

Sunakali. Deze prijswinnende documentaire vertelt het verhaal van een meisjesvoetbalteam in een van de minst ontwikkelde gebieden van Nepal. De film volgt Sunakali en haar voetbalteam terwijl ze zich voorbereiden op het landelijke kampioenschap. Alles tegen de achtergrond van het ruige Nepalese berglandschap. Regie: Bhojraj Bhat.

Beyond Sleep. Deze verfilming van het boek Nooit meer slapen van W.F. Hermans opende het Internationaal Film Festival Rotterdam. Het verhaal over een jonge geoloog die in het noorden van Noorwegen op zoek gaat naar meteorieten vertelt de kracht van de natuur en de kracht van dromen. Regie: Boudewijn Koole.

K2, touching the sky. Kun je moeder zijn en bergbeklimmen? Eliza Kubarska gaat op zoek naar het antwoord op die vraag in deze film. Een intiem portret van tegenstrijdige emoties, gecombineerd met archiefmateriaal, interviews en prachtige beelden uit het Karakorumgebergte. Eliza Kubarska.

Citadel. Ver buiten de bewoonde wereld een 3000 meter hoge berg op. De berg Citadel staat lokaal bekend als ‘berggod’ en de beklimming is niet bepaald eenvoudig. Zeker niet via de noordwand. De beklimming door Matt Helliker en Jon Bracey is vastgelegd op een nooit eerder vertoonde manier: volledig in 4k-resolutie. De film won al veel prijzen op verschillende andere bergfilmfestivals. Regie: Alastair Lee.

Het Dutch Mountain Film Festival

Het Dutch Mountain Film Festival vindt tot 16 maart 2016 plaats in Heerlen, Kerkrade, Vijlen en in het Duitse Aken. Op 13 maart worden de prijzen van het filmfestival uitgereikt. Het complete programma van het DMFF kun je hier vinden.  

Meer inspiratie

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.