Brand verwoest Alm in Längenfeld

Een brand heeft een Alm in Längenfeld, Oostenrijk, op woensdag volledig verwoest. De 95 en 90 jarige eigenaars werden gered door een helikopter die toevallig overvloog. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht ter observatie.

Hoge steekvlammen

De brand werd opgemerkt door een helikopter die toevallig over het gebouw vloog. De bemanning zag dat er uit een aangrenzende schuur hoge steekvlammen kwamen. De eigenaars van de woning hadden de brand probeerden het vuur te doven door er sneeuw en emmers koud water op te gooien.

Eigenaars in veiligheid

De bemanning van de helikopter heeft daarop onmiddellijk het controlecentrum in Tirol gewaarschuwd. Ze landden zelf in de buurt van de Alm om de twee eigenaars in veiligheid te brengen. Ook lieten ze het vee vrij.

De brandweer uit Sölden, Huben en Längenfeld hadden moeite het vuur te doven. De Almgebouwen - waaronder schuren en stallen - zijn vermoedelijk helemaal verwoest. De oorzaak van de brand en de omvang van de daaruit voortvloeiende schade zijn nog niet bekend. De 90-jarige vrouw is naar het ziekenhuis in Zams gebracht ter observatie. Haar 95-jarige man ging naar een arts in Sölden.

Bron: Tiroler Tageszeitung Online

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling