Wandelen op de Adelaarsweg. Foto Jens Schwarz

De Adelaarsweg in Tirol is vernieuwd!

De Adelaarsweg in Tirol in Oostenrijk bestaat tien jaar en dat wordt gevierd. Ter gelegenheid van het tweede lustrum is de hele route opnieuw uitgestippeld, waardoor de route nog avontuurlijker wordt. Het aantal etappes is teruggebracht van 126 naar 24 etappes in Noord-Tirol en 9 etapps door het Clockner- en Venedigergebergte.  De Tirol Tourist Board belooft dat de nieuwe tocht meer moed en uithoudingsvermogen van de wandelaar zal vergen. Op de route vinden wandelaars tips en verhalen over de voornaamste Alpenpioniers van Tirol en wordt duidelijk uitgelegd welke prestaties zij zelf moeten leveren om deze te herbeleven.

Unieke wandelroute door Noord-Tirol en Oost-Tirol

De 24 dagetappes in Noord-Tirol bieden 320 km wandelroute waarbij 23.000 hoogtemeters bergopwaarts en 20.000 bergafwaarts worden overbrugd. Elke etappe begint en eindigt bij een berghut. Onderweg kun je genieten van een van de mooiste uitzichten en spannende passages door de bergen. In Oost-Tirol volgt de nieuwe Adelaarsweg een unieke route tussen de Venediger en de Großglockner. De route voert de wandelaar negen dagen lang van oost naar west op hoogten tot 2.800 meter. Op die manier wordt zo'n 93 kilometer afgelegd met ongeveer 8.000 hoogtemeter bergop en bijna evenveel bergaf.

Nieuw routeboek

De Adelaarsweg 2.0 wordt gepresenteerd in het 'Adler-starterspakket'. Je krijgt een stempelkaart om alle stempels van de route te verzamelen. Wie de route gewandeld heeft en de (volle) stempelkaart opstuurt kan de bronzen, zilveren of gouden Adelaarspin ontvangen. Verder zitten er een bandana, EHBO-set en een talisman in het pakket.
Voor meer informatie over de route, GPS routes, en om het Adler-starterspakket te bestellen, ga je naar de site van de Adelaarsroute.
 

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.