Monte-rosa-hut

De berghut van de toekomst krijgt Minergy certificaat

De berghut van de toekomst is klaar. Zes jaar lang is er hard gewerkt aan het plan en het ontwerp van de nieuwe Monte Rosa-Hütte in de Walliser Alpen. Sinds het voorjaar van 2010 is de hut open.

Op 17 september zal de Monte-Rosa-Hütte het Minergy-P certificaat uitgereikt krijgen. Dit is een kwaliteitslabel voor nieuwe of gemoderniseerde gebouwen die aan specifieke duurzaamheids- en energieverbruikeisen voldoen.

De nieuwe hut produceert haar eigen stroom en kan daarmee voor ongeveer 90 procent in haar energiebehoefte voorzien. Door middel van collectoren op het dak wordt het warme water en de luchttemperatuur in het gebouw geregeld.  

De hut is een samenwerkingsproject tussen de Universiteit van Zürich en de Schweizer Alpen-Club (SAC). De nieuwe Monte Rosa-Hütte ligt op 2883 meter hoogte in OberWallis en kijkt uit op de Matterhorn. Er is ook een ‘Klimahörpfad’ van Zermatt naar de nieuwe hut ontwikkeld. Het ‘Klimahörpfad’ informeert de wandelaar over de gevolgen van de klimaatverandering en over nieuwe innovatieve bouwtechnieken en efficiënte technologie.

Meer informatie zie de website.

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer