De beste plekken in Graubünden volgens onze lezers

Een tijdje geleden vroegen we wat jullie favoriete plek in Graubünden was. En over één ding waren jullie het roerend eens: het hele kanton is mooi! Zo mooi zelfs, dat sommigen, die al jaren in Zwitserland wonen, nog steeds niet uitgekeken zijn op Graubünden. Een paar plekken werden net wat vaker genoemd dan de rest. Dit zijn de beste plekken in Graubünden volgens onze lezers.

Pontresina

PontresinaPontresina is favoriet als uitvalsbasis van veel wandeltochten. Naar het Rosegdal bijvoorbeeld, of richting Bergell. Een gebied ‘om verliefd op te worden’

Scuol

ScuolScuol is ook favoriet. En dat snappen we wel. ’s Zomers kun je heerlijk wandelen, en ’s winters kunnen de lange latten onder. En als de benen rust moeten krijgen, pak je de Rhatische bahn.  

 

 

St. Moritz

St. Moritz. Als geboorteplaats van de wintersport kan St. Moritz natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. 150 jaar na de komst van de allereerste wintersporters is deze plek nog steeds favoriet. Ook vertrekken hier een aantal mooie spoorlijnen.

Soglio

SoglioGeen enkele plaats werd zo vaak genoemd als Soglio. En terecht. Want rondom Soglio kun je wel heel mooi wandelen. In Bergen Magazine stonden al vaker routes die in Soglio beginnen. Het uitzicht vanuit het dorp zelf mag natuurlijk ook niet vergeten worden.

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?