Top van de Eiger

De eerste Eiger-beklimmingen

De Eiger werd voor het eerst beklommen op 11 augustus 1858 door Charles Barrington samen met zijn berggidsen Christian Almer en Peter Bohren. Ze beklommen de Eiger via de westelijke bergflank.

Eerste vrouw op de Eiger

In 1864 stond de eerste vrouw op de Eiger: Lucy Walker. Zij was niet alleen met haar gids (Melchior Anderegg) tijdens deze beklimming, want een man en een vrouw alleen in de bergen en in een berghut was in die tijd ondenkbaar. Daarom waren er ook nog andere Walker-familieleden mee.

De noordoost(Mitellegi)graat van de Eiger werd altijd als onmogelijk gezien, maar op 10 september 1921 wordt deze ‘onmogelijkheid’ overwonnen door de Japanner Yuko Maki en zijn drie berggidsen Fritz Amatter, Fritz Steuri en Samuel Brawand.

De laatste verrassing werd door de Amerikaan John Harlin geleverd. In september 2005, 40 jaar nadat zijn vader overleed op de Eiger, beklom hij de noordwand samen met een complete IMAX-filmcrew. De film The Alps kwam in 2007 uit.

De Eiger

De Eiger is een 3979 meter hoge berg in de Berner Alpen (Zwitserland). De Eiger is niet zo hoog als de nabijgelegen Jungfrau(4158) en Mönch(4107), maar hij staat wel bekend als de spectaculairste en gevaarlijkste om te beklimmen. Dit komt door de Noordwand, die erg steil is. Tot nu toe zijn 68 mensen op de Eiger overleden, waarvan 52 op de noordelijke wand. Rondom de Eiger hangt een oceanisch klimaat, wat veel regen en een hoge luchtvochtigheid veroorzaakt.

Meer inspiratie

Genieten wordt in Zuid-Tirol eenvoudig gemaakt, Laat je verrassen en proef de beste Zuid-Tiroler wijnen.

Wandelen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod! 5 overnachtingen incl. halfpension vanaf €443,- p.p.

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 16.00 uur abonnee!

Met elke dag de mooiste bergfoto's, leuke winacties en het laaste bergnieuws!

Schitterende natuur, avontuurlijk wandelen, fietsen, klimmen, kanoën, vliegen en veel bijzonder cultureel erfgoed.