Foto: Chad. Fuji vulkaan

De hoogste berg van Japan digitaal beklimmen met Streetview

Tegenwoordig is het mogelijk om de actieve vulkaan Fuji in Japan door middel van Google Streetview te bekijken en virtueel te beklimmen. De 3.776 meter hoge berg is sinds 23 juni 2013 onderdeel van de UNESCO werelderfgoedlijst. De Japanse tak van het bedrijf Google heeft beelden gemaakt van Fuji en deze aan Google Streetview toegevoegd.

Yoshida pad

Japanse medewerkers van het bedrijf hebben de berg beklommen met de Streetview-Trekker en het Yoshida pad helemaal op de gevoelige plaat vastgelegd. Het pad loopt tot aan de top van de krater en mag alleen in juli en augustus worden beklommen. Wetenschappers beweren dat er in 2015 een eruptie kan plaatsvinden en dus kan vanaf nu de schoonheid van de berg bewonderd blijven worden als het exploreren van de berg te voet (tijdelijk) niet meer mogelijk is.

UNESCO werelderfgoed virtueel beklimbaar

Nadat Google al de Mount Everest en de Kilimanjaro voorzien hadden van Streetview besloot het bedrijf om ook de Fuji vulkaan toe te voegen aan het lijstje om mensen die de klim wagen optimaal voor te bereiden. De vulkaan behoord sinds kort tot werelderfgoed van UNESCO en daardoor zullen meer mensen de berg opgaan volgens Google. Met een grote rugzak van bijna twintig kilo en allerlei camera’s is het kunststukje enkele dagen geleden voltooid. De collectie bevat zo’n 14.000 panorama views. Hieronder is een filmpje over hoe het project in zijn werk ging.

Bronnen:
www.websonic.nl
www.nrc.nl
www.pcmag.com

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?