Tiroler Zugspitzebahn

De Tiroler Zugspitzebahn is 90 jaar!

Een jubileum aan de Oostenrijkse kant van de Zugspitze. Op 5 juli 1926 werd de oudste  gondelbaan vanuit Tirol naar de top van de Zugspitze in gebruik werd genomen. Het was de eerste baan waarmee mensen naar de top van de Zugspitze gebracht konden worden.

Oudste kabelbaan naar Zugspitze

De eerste Tiroler Zugspitzebahn ging niet helemaal naar de top. Vanuit het dalstation in Ehrwald ging het naar een middenstation waar bezoekers moesten overstappen op de kabelbaan die verder naar boven ging. Dat was de Zugspitze Gipfelbahn. Helemaal naar de top ging die baan echter niet. Het laatste stuk van het bergstation naar de top moest te voet door een tunnel worden afgelegd. De tunnel kwam boven bij het Schneefernehaus aan de Duitse zijde van de berg. Omdat de bezoekers in de tussentijd de Duitse grens waren gepasseerd, stond er  in de tunnel een doanepost. Mensen konden tot 1991 op deze manier naar de top van de hoogste berg van Duitsland.

Nieuwe Tiroler Zugspitzebahn

In 1989 begon de aanleg van een nieuwe baan. Deze zou bezoekers in één keer helemaal naar de top van de Zugspitze brengen. In 1991 ging deze baan open voor het publiek. De tussenstop op het middenstation was niet meer nodig. De nieuwe baan brengt je nu in iets meer dan zeven minuten naar het nieuwe bergstation. In het bergstation van de oude baan is een museum ingericht over de geschiedenis van de Tiroler Zugspitzebahn. Kijk voor meer informatie over het 90 jarig jubileum van de Tiroler Zugspitzebahn vind je online.

 

 

Meer inspiratie

Wandelen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod! 5 overnachtingen incl. halfpension vanaf €443,- p.p.

Genieten wordt in Zuid-Tirol eenvoudig gemaakt, Laat je verrassen en proef de beste Zuid-Tiroler wijnen.

Met elke dag de mooiste bergfoto's, leuke winacties en het laaste bergnieuws!

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 16.00 uur abonnee!

Schitterende natuur, avontuurlijk wandelen, fietsen, klimmen, kanoën, vliegen en veel bijzonder cultureel erfgoed.

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!