Ötztal met de Tschirgant. Foto Facebook/Snapshotoffthepast

Doomsday meerdere malen gerepeteerd in Tirol

Ötztal met de Tschirgant. Foto Facebook/SnapshotoffthepastVolgens doemdenkers en naar verluid ook volgens de Maya-kalender (afhankelijk van hoe je die interpreteert) zal op 21 december 2012 de wereld vergaan. In Tirol is de ondergang van de wereld al een paar keer ‘geoefend’, als je kijkt naar de geschiedenis van Tirol.

Meteorietinslagen en vulkaanuitbarstingen hebben in het verleden plaatsgevonden en grote delen van het leven op aarde vernietigd. Zo werd bijvoorbeeld 200 miljoen jaar geleden op de grens tussen de Trias en de Jura bijna al het gewervelde leven uitgeroeid door een onbekend verschijnsel. De rotsen en stenen die in deze tijd zijn afgezet, zijn terug te vinden in het Karwendelgebergte. Vanuit de hele wereld komen Geologen naar Tirol om hier onderzoek te doen wat zich in deze apocalyptische tijd afgespeeld heeft.

9800 jaar geleden donderde in het Ötztal drie kubieke kilometer rots het dal in. Daardoor werd een aardbeving veroorzaakt, zo sterk dat door de wrijving sommige stukken steen wel 1700 graden werden waardoor de berg begon te smelten.

Ook in andere periodes stortten er gigantische rotsblokken van de bergen in Tirol. Hoe dan ook, de kans om morgen om te komen bij zoiets, is verwaarloosbaar.

Bron: Tirol.orf.at

Ötztal met de Tschirgant. Foto Facebook/Snapshotoffthepast

Mocht je toch geloven dat de wereld morgen vergaat, vlucht dan nog zo snel mogelijk naar een van deze twee bergen: de Pic de Bugarach in Frankrijk en de Servische Mount Rtanj.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen