Seven Summits

Een uniek experiment: Seven Summits

Seven SummitsKun je bergtoppen echt duurzaam beklimmen? De vereniging De Natuurvrienden zoekt het uit met reizen naar zeven toppen in evenveel Europese landen.  Om er te geraken kiezen ze voor treinen, paarden, een boot en gedeeld vervoer. De deelnemers houden hun avonturen bij op een reisblog. Maar jij kunt zelf ook deelnemen!

Seven Summits

Seven Summits is een ambitieus experiment waarin De Natuurvrienden nagaan of het haalbaar is een (berg)top op een duurzame manier te beklimmen. Kun je op een ecologische manier en met beperkte financiële middelen ter plaatse geraken en hoeveel tijd is er nodig als je tragere transportmiddelen gebruikt. Verder is het belangrijk dat de deelnemers samenwerken en met respect voor elkaar en de natuur op stap gaan. Hoeveel afval levert dit op en wat kan de impact zijn van vegetarisch koken. Al die zaken worden onder de loep genomen tijdens de reizen.

Seven Summits staat open voor iedereen. Er is ruimte voor mensen met een beperking, voor gezinnen met kinderen, voor jonge en minder jonge alpinisten, voor bergliefhebbers, voor zeilers, voor kanovaarders, voor fietsers, voor wandelaars, voor vrienden en kameraden!

Kaart Seven SummitsWaar naartoe?

Naar waar gaan de reizen en beklimmingen? Je kunt onder meer met de zeilboot naar Noorwegen of op gezinsreis naar Italië. Of met het openbaar vervoer naar Georgië en fietsen naar Oostenrijk. De reizen gebeuren kostendelend zodat we op het einde van de rit geen fortuin kwijt zijn. Eenmaal ter plekke start de beklimming.

Het is duidelijk: in dit experiment beklimmen we niet de allerhoogste bergtoppen, maar trekken naar unieke natuurgebieden of plekjes verspreid over Europa en België waarbij de kracht zit in het onderweg zijn. Der weg ist das ziel!

Heb je interesse om mee te gaan? Kijk snel op www.sevensummits2015.be

Meer inspiratie

Bergsport: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.