Innsbruck - foto Stephan-Mosel - Flickr

Europees kampioenschap boulderen in Innsbruck

Van 13 tot 16 mei 2015 treft de crème de la crème van de klimwereld elkaar in Innsbruck voor het Europees kampioenschap boulderen. Zo'n 200 atleten uit dertig verschillende landen laten zich van hun beste kant zien. Het hart van de stad transformeert in een wedstrijdarena waar de boulder elite en - naar verwachting - zo'n 10.000 toeschouwers elkaar treffen.

Klimparadijs op aarde

Innsbruck heeft haar eer allang bewezen in de wereld van de sportklimmers. De stad is met grote regelmaat het middelpunt van de klim-comunity dankzij de veelzijdigheid die de omgeving te bieden heeft als het gaat om sportklimmen en boulderen. Bovendien zijn diverse klimtalenten zoals Hermann Buhl en David Lama in Innsbruck opgegroeid. De hoofdstad van de Alpen is de hotspot voor de klimscène.

Nieuw klimcentrum in 2017

Innsbruck laat niets te wensen over. Zowel indoor als outdoor zijn er tal van mogelijkheden in de stad en in de omliggende vakantiedorpen. De meest bekende en geliefde klimregio is de Kletterarena Nordkette, waar 35 routes in verschillende moeilijkheidsgraden te klimmen zijn. Met de komst van een gloednieuw klimcentrum wordt de focus gelegd op het WK in 2018 en ontstaat een nieuwe trainings- en wedstrijdlocatie. Het nieuwe klimcentrum krijgt gescheiden hallen voor sportklimmen en boulderen en opent in 2017.

Meer inspiratie

Genieten wordt in Zuid-Tirol eenvoudig gemaakt, Laat je verrassen en proef de beste Zuid-Tiroler wijnen.

Pure bergbelevenis: 7 nachten in een appartement incl. begeleide wandelingen, fietstochten en techniektraining vanaf € 199,- p.p.

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!