Geen skiduim meer met nieuwe duimbeschermer

Het is een vaak voorkomende blessure onder skiërs: de ‘ski-duim’. Een chirurg uit het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft heeft een oplossing verzonnen tegen deze vervelende blessure.

Beschermd tegen klappen en overstrekken

Chirurg Casper Smit ontwierp een duimbeschermer die moet beschermen tegen de ski-duim. Door de beschermer blijft de duim beschermt tegen overstrekken en tegen de klappen die een ski-duim kunnen veroorzaken, zonder dat je je duim niet meer kan gebruiken. De duimbeschermer is zo ontworpen dat hij over je handschoen past. Smit vertelde aan Omroep West dat hij hoopt dat de duimbeschermer volgend wintersportseizoen in de winkel ligt.

De ski-duim

De ski-duim is een blessure die vaak voorkomt bij skiërs, zo’n tien procent van de skiërs zou ermee te kampen hebben. Vaak wordt de ski-duim veroorzaakt door een valpartij waarbij de skistok achter de duim blijft haken. De duim wordt dan helemaal naar achteren geklapt waardoor de spieren die je duim dichtknijpen beschadigd raken. Daardoor kun je je duim niet meer dichtknijpen. Ook onder hockyers en basketballers is de blessure een veelvoorkomend probleem. Jaarlijks lopen wereldwijd zo'n 240.000 mensen een skiduim op.

Bron: Omroep West

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?