Help mee bij onderzoek naar steenbokken!

Er is maar weinig gedetailleerde informatie bekend over de steenbokken in de Beierse Alpen. En daar moet verandering in komen, vinden vier Duitse organisaties. Daarom hebben het Bayerische Jagdverband, de Bayerische Staatsforsten, de Bund Bayerischer Berufsjäger en het Landesbund für Vogelschutz (LBV) de handen ineen geslagen om meer over de steenbokkenpopulatie te weten te komen. En daar roepen ze ook de hulp van bergwandelaars bij in!

Aan de slag als ‘Bürgerforscher

Geïnteresseerden kunnen aan de slag als ‘Bürgerforscher’, ofwel, burgeronderzoeker. Door online aan te geven waar en wanneer je tijdens je wandeling een steenbok hebt gezien, help je de onderzoekers bij het in kaart brengen van de steenbokkenpopulatie.

Hoe kun je meedoen als burgeronderzoeker?

Als je een steenbok hebt gezien tijdens je wandeltocht door de Beierse Alpen, kun je dat online aangeven. Op een kaartje klik je aan waar je de steenbok gezien hebt, en of het om een mannetje, vrouwtje of een jong dier ging. Op de website van de Landesbund für Vogelschutz (Duitstalig) kun je doorgeven waar je een steenbok gezien hebt.

Aandacht voor bescherming van steenbokken

Met de verzamelde gegevens wordt de steenbokkenpopulatie in de Beierse Alpen in kaart gebracht. Tegelijk willen de organisaties ook aandacht vragen voor de bescherming van de steenbokken én de Alpen als geheel.

Hier vind je meer informatie over het project

Hier kun je melden dat je een steenbok hebt gezien

 

Meer inspiratie

Genieten wordt in Zuid-Tirol eenvoudig gemaakt, Laat je verrassen en proef de beste Zuid-Tiroler wijnen.

Nog even bijtanken in de bergen? Boek nu een last minute deal naar zonnig Trentino vanaf €140,-.

Met elke dag de mooiste bergfoto's, leuke winacties en het laaste bergnieuws!

Ontdek de vele almwandelingen in Tirol, voor iedere wandelaar genieten!

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!