In het komende nummer (juni) van Bergen Magazine

De mooiste huttentochten volgens onze redactie

Er is geen mooiere manier dan het gebergte te ontdekken dan op een huttentocht. Heb jij het ‘nog nooit gedaan’ en wil je beginnen met drie of vier dagen trekken van hut naar hut. Dan heeft Bergen Magazine enkele tips voor jou in het komende juninummer.

Hohe Tauern-mooiste huttentochten (J.Vandevoorde)

Het oog van de fotograaf Frank Peters

Ruige bergtoppen, spectaculaire vergezichten en spiegelende bergmeren: de foto’s die je ervan maakt vallen vaak tegen. Hoe komt dat toch? En hoe kun je ervoor zorgen dat je vakantieherinneringen wel de ervaring van het moment weergeven?

De Galenstock rocks!

De Galenstock (3583 m) ligt in het hart van de Urner Alpen (Zwitserland), hoog boven de brongletsjers van de Rhône en de Reuss. De firnkap van de berg is een blikvanger. Echt een berg die smeekt om een beklimming. Bekijk hier vast een preview.

Galenstock. Foto Dirk Sytze Kootstra

Hanwag: merk met een grote traditie

Een naam die synoniem staat voor bergschoen. Lees wat het Beierse merk zo bijzonder maakt, en wat de relatie is met de al even Beierse concurrent Lowa.

Historie Hanwag. Foto (c) Hanwag

Beauty and the Beast. Klimmen naar de Säntis

De grillige Säntis is een van de bekendste wandel- en klauterbergen van Zwitserland. Aan zijn voeten in het Appenzellerland worden eeuwenoude tradities met overtuiging in stand gehouden. Bekijk hier vast een preview.

Saentis. Foto Noes Lautier

Over partizanen en herders (Kamnische Alpen, Slovenië)

Ten Noorden van de Sloveense hoofdstad Ljubjana liggen de Kamnische Alpen, een wat minder bekende bergketen tegen de Oostenrijkse grens. Tijdens een trektocht door het ruige gebied lijkt de Tweede Wereldoorlog te herleven.

Kamnische Alpen. foto's Mark van Hattem


 

Dit nummer niet missen?

Neem dan nu, maar in ieder geval voor maandag 2 juni, een abonnement op Bergen Magazine via deze link. Dit nummer ontvang je dan op vrijdag 13 juni in de bus of op de mat.

Nieuw welkomstgeschenk:

Iedereen die nu een abonnement op Bergen Magazine neemt, ontvangt onder andere een waardebon voor een klimles bij Mountain Network. Meer informatie: http://bergwijzer.nl/magazine/abonnement/bestellen

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?