Jezersko, het eerste bergsteigerdorf in Slovenië

De Bergsteigerdofer van de Oostenrijkse alpenvereniging OAV vind je lang niet alleen meer in Oostenrijk. Ook buiten Oostenrijk zijn steeds meer van deze speciale dorpjes te vinden. Vanaf volgend jaar ook in Slovenië.

Het dorpje Jezersko in de Steiner Alpen is volgens de commissie die de beoordelingen mag uitgeven, een parel in de Sloveense Alpen. Dankzij de benoeming tot Bergsteigerdorf kan het dorp en de omgeving, die schoonheid blijven bewaren. 

Alpine traditie

Slovenië is een land met een lange alpine traditie en Jezersko past binnen die traditie. Het dorpje ligt in een gebied waar ooit een gletsjermeer lag en de bewoners doen er veel aan om de schoonheid van het gebied waarin ze leven, te bewaren.

Het netwerk van Bergsteigerdörfer groeit snel. Met de benoeming van Jezersko ziet her er naar uit dat het netwerk van Bergsteigerdörfer in 2018 op 26 komt te staan. Daarmee wordt het project dat in Oostenrijk begon, steeds internationaler. 

Bron: bergsteiger.de

Foto: By Mihael Grmek [CC BY-SA 3.0 ], via Wikimedia Commons

Meer inspiratie

Nog even bijtanken in de bergen? Boek nu een last minute deal naar zonnig Trentino.

Wandelen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod! 5 overnachtingen incl. halfpension vanaf €443,- p.p.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!