Klimhal Amsterdam

Klimhal Amsterdam bestaat 20 jaar

Klimmen doen de meesten toch het liefst in de buitenlucht. In Nederland is dat helaas door gebrek aan bergen beperkt mogelijk. Heel prettig dus dat Klimhal Amsterdam deze mogelijkheid inmiddels wel gecreëerd heeft.

Klimhal Amsterdam is in 1996 opengegaan als een van de grootste hallen van de wereld. Destijds bestonden er nog maar weinig klimhallen, tegenwoordig kun je in elke stad wel een klim- of boulderhal vinden.

Door de jaren heen is Klimhal Amsterdam continue bezig geweest met moderniseren.

In eerste instantie is het parcours van de grot, de touwbanen en het abseilplateau aangelegd. In dit donkere doolhof moet je je weg naar boven zien te vinden langs allerlei kleine gangetjes. Ben je boven aangekomen dan staat je de uitdaging van de touwbanen te wachten. Horizontaal gespannen touwen in allerlei samenstellingen hangen zes meter boven de grond en jij moet naar de overkant zien te komen. Bij het abseilen is het best even spannend als je moet gaan hangen, maar daarna kun je genieten van de weg naar beneden.

Natuurlijk zijn het klimoppervlak, het aantal routes en de trainingsmogelijkheden door de jaren heen verder uitgebreid. Elk hoekje in Klimhal Amsterdam is ondertussen ten volste benut.

Klimhal AmsterdamZeven jaar geleden heeft er een grote verbouwing plaats gevonden om klimfaciliteiten buiten te realiseren.
De klimtoren is 20 meter hoog en geeft naast een geweldige klimervaring, tevens een prachtig uitzicht op de skyline van Amsterdam, mits je de top haalt. Er bevinden zich 75 routes op de buitenwanden om te beklimmen. Echte rotsafgietsels, liggende - en overhangende wanden, zelfs een “crack” (spleet) ontbreekt niet. Ook als je het liever iets minder hoog op zoekt hoef je je niet te vervelen. In de bouldertuin kun je klimmen tot vier meter hoog op één van de 350 boulders buiten of binnen. 

De laatste ontwikkeling is er op het gebied van de XClimbPro. Dit apparaat is in samenwerking met Klimhal Amsterdam ontwikkeld. De roterende klimwand is afgelopen april op de Europese fitness beurs in Duitsland geïntroduceerd en met veel enthousiasme ontvangen. Het apparaat is een aanwinst voor klimmers en boulderaars, maar ook voor kinderspeelparadijzen, fitness centra en zelfs voor revalidatie doeleinden is hij zeer geschikt.
  

Klimhal AmsterdamBij Klimhal Amsterdam kun je uiteraard ook cursussen volgen als je interesse hebt om zelf te gaan klimmen. Iedereen vanaf vijf jaar is welkom voor een dagje klimmen of een uitdagende wekelijkse sport. En wat is er nu een betere afsluiting van een actieve dag, dan lekker met een drankje zittend op ons terras in het namiddag zonnetje!

 

 

Meer weten? Bezoek de website, Facebook en de webshop.

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.