Kyle Maynard beklom de Kilimanjaro zonder ledematen

Kyle Maynard is een ongelooflijke klimmer. De Amerikaan is de eerste man die zonder ledematen maar zonder protheses, en zonder hulp, in 2012 de hoogste berg van Afrika beklom. Van deze beklimming is vorige week onderstaande video verschenen.

Voordat Kyle Maynard bergen beklom

Kyle heeft een zeldzame aandoening waardoor hij zonder ledematen is geboren. Ondanks zijn aandoening heeft hij veel bereikt op sportgebied: hij speelde American Football, worstelde en deed aan krachttraining op de middelbare school. Na zijn schoolcarrière opende hij zijn eigen crossfit-box en nam deel aan een MMA-partij (deze verloor hij op punten). Met zijn sportprestaties won hij verschillende prijzen. Over zijn leven schreef hij het boek No Excuses, ook geeft hij ‘motivational speeches’.

Beklimming van de Kilimanjaro

Een volgende uitdaging zocht en vond hij in bergbeklimmen. Na verschillende trainingen in de Verenigde Staten, en experimenteren met een geschikte uitrusting was het zover. Samen met veteranen uit de Amerikaanse strijdkrachten die in de strijd ledematen hadden verloren, bereidde hij de beklimming van de Kilimanjaro voor. Het doel van de expeditie was de aandacht vestigen op gewonde veteranen. In tien dagen bereikte hij de top.

 

 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)