Lawinegevaar in Oostenrijk

Door de combinatie van nieuwe sneeuwval, stormachtige wind en dalende temperaturen is er een kans van 4 op een schaal van 5 op lawines In Oostenrijk.  Lees waar de risico’s het hoogst zijn en waar je de lawineberichten  in een regio kunt opzoeken.

Regio’s met lawinegevaar

In alle gebieden in Tirol en in  Opper-Oostenrijk geldt sinds zaterdag het risico stadium 4 van de 5-puntsschaal. Niveau 3 is in veel delen in Voralberg van kracht. Veel wintersporters onderschatten het risico in deze regio. Zaterdag was er een kleine lawine in deze regio, in Brandnertal. Reddingsdiensten waren daar op zoek naar een persoon, er zijn twee mensen gewond geraakt. De overheid waarschuwt wintersporters niet van de pistes af te gaan, en voorzichtig te zijn met het kiezen van routes. 

Lawinegevaar vermijden

Bekijk de voorspellingen, vraag lokale mensen om raad en zet de nummers van reddingdiensten en pistepersoneel in je mobiel voor je op pad gaat. Hier vind je een overzicht van lawineberichten in de verschillende bergregio’s. Er is ook een app. Komende week neemt de sneeuwval af, de temperaturen blijven voorlopig laag. 

bron: orf.at NOS.nl 

Meer inspiratie

Wandelen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod! 5 overnachtingen incl. halfpension vanaf €443,- p.p.

Genieten wordt in Zuid-Tirol eenvoudig gemaakt, Laat je verrassen en proef de beste Zuid-Tiroler wijnen.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!