Lawines in Courmayeur in de Italiaanse Alpen

In het skigebied Courmayeur is een groep wintersporters in Val Veny getroffen door twee lawines. Zeker drie van hen zijn omgekomen en een onbekend aantal is gewond geraakt. Reddingswerkers zoeken naar vermisten.

Reddingswerkers doorzoeken lawinegebied

In het gebied loopt een zoekactie. Traumahelikopters, berggidsen en speurhonden zoeken samen met de reddingswerkers. Een aantal van de gevonden gewonden zijn er slecht aan toe.

Buitenlanders getroffen

Een aantal van de wintersporters die die door de lawines is getroffen was buiten de piste aan het skiën. Volgens de Italiaanse nieuwsorganisatie La Repubblica zijn alle betrokkenen bij de lawine buitenlanders.

Lawinedreiging blijft

In de regio blijft er gevaar voor meer lawines. Waarschuwingen zijn van kracht omdat er door sterke wind sneeuw is opgehoopt. Buiten de pistes skiën wordt afgeraden.

bron: NOS, foto: Pixabay

Meer inspiratie

In de prachtige Allgäuer bergwereld vindt iedereen zijn we g of route. Oberstdorf is een uitstekend startpunt voor diverse mountainbiketochten.

Pure bergbelevenis: 7 nachten in een appartement incl. begeleide wandelingen, fietstochten en techniektraining vanaf € 199,- p.p.

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Met elke dag de mooiste bergfoto's, leuke winacties en het laaste bergnieuws!