©Jürgen Stemper//Bloemche Bergsport

Live: uitreiking Bergsportawards

©Jürgen Stemper//Bloemche BergsportDe NKBV reikt vanmiddag vanaf 17.00 uur de jaarlijkse Bergsportawards uit. De uitreiking van de zes awards is live te volgen via Twitter en duurt tot 19.30 uur. De Bergsportawards worden sinds 2011 jaarlijks uitgereikt om goede ontwikkelingen en prestaties in de bergsport te belonen en te stimuleren.

De nominaties zijn aangedragen door een deskundige jury, het publiek mag de winnaars bepalen. Kijk voor een overzicht van eerdere winnaars op de bijbehorende website. Hieronder de genomineerden op een rij.

Alpiene beklimming van het jaar

Grand piller d’Angle naar de Mont blanc via ‘Divine Providence’, Niek de Jonge en Jefta Smit; Integrale Peuterey-graat op de Mont Blanc, Niek de Jonge en Niels van Veen; Moonflower Buttress op de Mount Hunter in Alaska, William van Meegdenburg en Roeland van Oss; El Capitan via El Nino, Jorg Verhoeven; El Capitan via Freerider, Jorg Verhoeven

Duurzaam project van het jaar

Envirotrek, clean up sessies in de bergen; European Outdoor Conservation Association, duurzame community; Grown Ski, duurzame ski’s; Picture Clothing, duurzame skikleding; Treinreiswinkel, duurzaam reizen

Jeugdklimmer van het jaar

Mark Brand; Julia van den Goor; Teun Keusters; Aniek Lith; Tiba Vroom

Klim-/Boulderhal van het jaar

Delfts Bleau in Delft; Neoliet Eindhoven (Noord); Yosemite Zwolle; Ayers Rock Zoetermeer; I-VY Climbing Sittard

Sportklimprestatie van het jaar

Nikki van Bergen, eerste Nederlandse vrouw die 8c klimt, 10e op de wereldranglijst; Mark Brand, jongste Nederlander die een 8b heeft geklommen; Michiel Nieuwenhuijsen, boulderde meerdere 8b’s en een 8b+; Jorg Verhoeven, 2e in overall world cup ranking (lead, speed, boulder). 3e bij EK Lead.; Vera Zijlstra, 9e in Toronto (World Cup)

Wandel bestemming van het jaar

België, Ardennen; Italië, Trentino en Valle d’Aosta; Marokko, Toubkal; Oostenrijk, Lienz, Stubai Tirol en Zillertal; Slovenië, Bovec; Spanje, de Catalaanse Pyreneeën; Zwitserland, Wallis en Graubünden.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!