Envirotrek: de bergen schoonmaken

Maak jij de bergen in Landgraaf weer netjes?

 de bergen schoonmakenBeleef een geweldige dag in de natuur. Met een heerlijke BBQ lunch, een fantastische middag vol met leuke outdoor activiteiten én een ochtend vol met... vuilniszakken.  Help mee de natuur schoon te maken door deel te nemen aan Envirotrek! Elk jaar bezoeken 100 miljoen toeristen de Europese Alpen en zij laten allemaal hun sporen achter in de vorm van afval. Er is een groeiende behoefte aan directe actie om vuil te verwijderen op deze populaire bestemmingen. Envirotrek vervult deze behoefte. Een wandeling door de natuur, maar dan met vuilniszakken én grijpers.

Wie vindt het meeste afval? 

Al zes jaar vinden er Clean Up evenementen plaats in verschillende Europese landen. Dit jaar wordt Envirotrek in zes verschillende landen georganiseerd, zoals in Duitsland, Nederland, Frankrijk, de UK, Tsjechie en Oostenrijk. Op 15 juni vindt Envirotrek Landgraaf plaats bij Snow World in Landgraaf, Nederland. Hoofdsponsor van Envirotrek is KEEN Footwear. Envirotrek geeft mensen de gelegenheid iets terug te doen voor de natuur terwijl ze er van genieten. 

Hoe ziet de dag eruit?

Het programma begint om 10.00u. Deelnemers lopen een wandelroute terwijl ze afval verwijderen uit de natuur. Alle deelnemers krijgen een groepsleider en schoonmaakmaterialen overhandigd. De Clean Up eindigt rond 12.30u, waarna de deelnemers een beloning krijgen in de vorm van een heerlijke BBQ lunch. De resterende middag wordt gebruikt om een outdooractiviteit uit te proberen, namelijk klimmen in het outdoorpark, geo-coaching of een mountainbike trail fietsen. Je hebt zelfs kans een leuke prijs te winnen, zoals KEEN footwear, voor het meest origineel gevonden afval. De dag eindigt rond 16.00u. 

Waar & wanneer

Envirotrek Landgraaf - 15 juni 2014, verzamelen bij: Witte wereld 16372 VG Landgraaf Nederland GPS: N 50°53.566’ E 6°1.345’ 

Dagindeling

09.30-10.00: Aankomst van deelnemers 10.00: Opening en start Clean Up 12.30: BBQ 13:30: Start middag/outdoor activiteiten 16.00: Afsluiting van de dag 

Hoe kun je je aanmelden?

Om zeker te zijn van een plaats, registreer je via: http://www.respectthemountains.com/envirotrekD De entree kost 10 euro, inclusief een t-shirt, de BBQ lunch en een outdoor activiteit. Kinderen zijn welkom, en betalen slechts 5 euro entree tot 12 jaar. Wees er snel bij, want de inschrijvingen gaan erg hard. Stevige schoenen worden aangeraden, evenals het meebrengen van water en zonnebrand. 

Wil je ook helpen in de 'echte' bergen?

Ben je op vakantie? Maakt niet uit! Envirotrek evenementen worden ook hier gehouden: ENVIROTREK CLEAN UP SERIES 2014:

  • 29 juni: Schoorl, Nederland 
  • 8 juli: Mayrhofen, Oostenrijk 
  • 19 juli: Cesky Raj, Tsjechië 
  • 22 juli: Samoens, France 
  • 17 augustus: Noord Wales, Verenigd Koninkrijk 
  • 24 augustus: Lake District, Verenigd Koninkrijk 

Kijk voor de precieze details op http://www.respectthemountains.com/Evenementen

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt