Maak van je hobby je beroep in de bergen!

Wil jij International Mountain Leader worden? Dat kan! In 2017 begint de derde Nederlandse opleiding tot International Mountain Leader (IML). Jouw kans om een International Mountain Leader te worden!

Waar bestaat de opleiding tot International Mountain Leader uit?

Tijdens je drie jaar durende opleiding krijg je een intensief opleidingstraject van ongeveer 900 contacturen. Het traject bestaat uit theoretische lessen die je voor een groot deel thuis kan doen, maar natuurlijk ga je ook de bergen in. De praktijklessen vinden plaats in de Alpen, maar ook in Scandinavië of de bergen van Marokko. Zo wordt je echt internationaal opgeleid. Na elke module krijg je een theorie- en/of praktijktoets.

Tijdens je opleiding loop je ook stage. Onder begeleiding van een al gediplomeerd IML of berggids ga je in de zomer of winter op pad.

Wil jij  IML worden?

De Nederlandse IML-opleidingen worden aangeboden door NLAIML. En NLAIML is op zoek naar ervaren allround bergsporters die van hun hobby hun werk willen maken. Meld je aan voor 18 november 2016. Op basis van je aanmelding kun je worden uitgenodigd voor een intakegesprek. Tijdens de intake wordt een beeld gevormd van je kennis en vaardigheden. Als je op basis daarvan wordt toegelaten, start jouw opleiding tot IML!

Hier kun je meer informatie over de opleiding vinden

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen