Mis het zomernummer van Bergen Magazine niet

Heb je nog inspiratie nodig voor je zomervakantie in de bergen? En wil je eens wat anders? Lees dan komende Bergen Magazine. We wandelden langs boerderijen (en sliepen daar ook), we gingen met kinderen van alm- tot almhut en IJsland is nu ook favoriet als vakantiebestemming. Lees snel verder!

De bergen écht beleven

Val d'Hérens (c) Jonathan VandevoordeHoofdredacteur Jonathan Vandevoorde zocht naar een manier om het leven in de bergen écht te beleven. Dus ging hij naar het verstilde Zwitserse bergdal Val d'Hérens en wandelde niet van hut naar hut, maar van boerderij naar boerderij. Dat leverde prachtige verhalen én een unieke bergvakantie op.

Met de kinderen van alm naar alm

Grossarltal - (c) Mark van HattemMet kinderen kun je in het Grossarltal (SalzburgerLand, Oostenrijk) een mooie, stoere, toegankelijke meerdaagse tocht lopen van alm naar alm. Je overnacht bij de vaak honderden jaren oude almhutten. Een echt Oostenrijks bergavontuur, zeer geschikt voor de jonge berggeitjes.

Wandelen in het groene Defereggental (Tirol)

Defereggental (c) Sean VosIn het Defereggental in Oost-Tirol vindt de bergwandelaar talloze bergpaden, watervallen, eeuwenoude almen, geweldig eten, maar bovenal prachtige natuur. Bergen Magazine verkende het dal en de omgeving tijdens een korte nazomerbreak.

IJsland!

Kleuren Ijsland (c) Jonathan VandevoordeDe natuur zoals Jonathan Vandevoorde die tijdens zijn wandeltochten in het zuiden van IJsland aangetroffen heeft, is in geen instagrammetje te vatten. Op elke vierkante kilometer smelten de aarde, lucht, water, ijs en vuur samen tot een kleurenspektakel dat zijn gelijke nergens kent.

Overleven boven de boomgrens

Mooiste kabelbaanwandelingen (c) Jonathan VandevoordeBoven de boomgrens zijn omstandigheden zo vijandig dat geen boom de strijd met de elementen kan winnen. Toch groeit en bloeit er van alles en veranderen alpiene weiden ieder jaar weer in kleurrijke bloemenzeeën. Maar wat moet je als alpien plantje in je mars hebben om te kunnen bloeien in deze extreme habitat?

Superaanbieding!

Ben je nog geen abonnee? Maar wil je wel dit nummer ontvangen? Neem dan vóór 2 juni a.s. een abonnement, want dan krijg je dit nummer rond 12 juni in de bus.

Nieuw welkomstgeschenk bij Bergen magazineNu met extra (tijdelijk) welkomstgeschenk:

1 jaar Bergen Magazine voor € 22,50

+ 3 cadeaus t.w.v. minimaal € 49.95

Klik hier voor een abonnement

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen