Remmelt Dirksen in actie. Foto gemaakt door: Sytse van Slooten

Nederlands Kampioenschap Boulder 2014

 Sytse van SlootenOp zaterdag 14 juni 2014 vindt in Bouldercentrum Delfts Bleau de climax plaats van de nationale bouldercompetitie. Boulderen is een stijlvolle vorm van sportklimmen die steeds populairder wordt in Nederland. Er wordt ongezekerd tot een maximum van 4.5 meter geklommen, waarbij de deelnemers zich beschermd weten door dikke valmatten. Deze elegante klimsport wisselt krachtige bewegingen af met techniek en strategisch inzicht. Ben je benieuwd naar dit ‘ballet van de steile wand’?

Op het Lotto NK Boulder strijden de vierentwintig beste boulderaars van Nederland om de felbegeerde kampioenstitel. Vanaf 13.00u proberen zowel de dames als de heren zich in de halve finales te kwalificeren voor de ultieme finale. In deze spectaculaire finale, die start om 19.00u, klimmen de dames en de heren elk vier zeer uitdagende boulders. Wie lukt het om binnen de tijdslimiet de meeste boulders in het minste aantal pogingen te klimmen? Wie beschikt er niet alleen over spieren maar ook over zenuwen van staal?

Kom op de 14e juni de Nederlandse topboulderaars bewonderen en aanmoedigen in Delfts Bleau aan de Schieweg 15 in Delft.  Voor slechts € 5,- (inclusief een consumptie) heb je de hele dag toegang tot de wedstrijd plus de diverse leuke side events. Kijk voor meer informatie op www.nkboulder.nl  of op www.facebook.com/DelftsBleau.

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past