Foto: Travis Crawford. Alpenhoorn blazen

Nieuw wereldrecord alpenhoornblazen in Wallis in de maak

 Travis Crawford. Alpenhoorn blazenOp zaterdag 17 augustus zal er in het Zwitserse Zermatt een oud wereldrecord uit de boeken geblazen worden. In 2009 hadden 366 alpenhoornblazers de 111e verjaardag van de Gornergrat trein gevierd en daarmee een plek in de Guinnes Book of Records veroverd. Dit jaar moet het record overtroffen worden met ruim 500 alpenhoornen.

Vierduizenders van Wallis

Momenteel hebben al meer dan 500 alpenhoornblazers zich aangemeld om aanstaande zaterdag naar Zermatt te reizen en deel te nemen aan het nieuwe wereldrecord. In het unieke berglandschap van Wallis met de Matterhorn en 28 andere vierduizenders zal het concert onder leiding van Gilbert Kolly om 11:15 uur van start gaan. Met alle alpenhoornblazers zal de recordpoging met de wereldpremière van Uf em Gornergrat een unieke ervaring worden.

Gornergrat

Het concert zal bijgestaan worden door 26 vendeliers die ieder met één van de 26 kantonsvlaggen van Zwitserland zullen zwaaien. Twee prominente getuigen, een oud bondraadslid en een bekende CEO, zullen op de 3.089 meter hoge Gornergrat de wereldrecordpoging bijwonen.

Langste alpenhoorn

Na het immense alpenhoornconcert zullen op drie locaties, namelijk de Gornergrat, Riffelberg en Riffelalp, verscheidenen alpenhoornconcerten te bewonderen zijn. De langste alpenhoorn van de wereld met een lengte van rond de 57 meter zal ook tentoongesteld worden. Om 16:30 uur zal er een afsluitingsconcert gehouden worden op het stationsplein in Zermatt. Bron:www.1815.ch

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden