Monte Monaco in Sicilië. Foto door Jos Dielis via Flickr.

Nieuwe bergroute op Monte Monaco in Sicilië

Monte Monaco in Sicilië. Foto door Jos Dielis via Flickr.Drie bergbeklimmers hebben een nieuwe route gevestigd die via zes pitches naar de top van de Monte Monaco leidt. Deze berg bevindt zich in de omgeving van San Vito Lo Capo in het zuiden van Italië.

De klimmers Tommy Caldwell, Josh Wharton en Sonnie Trotter hebben de route de toepasselijke naam ‘You Cannoli Die Once’ meegegeven, die de moeilijkheidsgraad van 7c tot 7c+ mee kreeg (dit graderingssysteem loopt van 1 tot en met 9b+).

Caldwell, Wharton en Trotter legden de route voor het eerst op 9 juni 2014 af. Van tevoren was ingeschat dat de tocht twee dagen zou duren, waarin zes gedeelten overbrugd moesten worden door het klimmen met touwen, de zogenaamde pitches. Door tijdgebrek en het feit dat de drie net vader waren geworden, besloten ze wel een gevaarlijk gedeelte met brokkelige rotsen over te slaan. Dat gedeelte komt ook in een andere bekende route naar de top van de Monte Monaco voor, namelijk de route ‘La Lingua Pura’.

Trotter zegt al lang de droom te hebben een route naar de top van de Monte Monaco te realiseren, in de prachtige omgeving die geliefd is onder bergbeklimmers. Samen met de twee Amerikaanse bevriende bergbeklimmers is hem dat dus op 9 juni gelukt.

Foto door Jos Dielis via Flickr.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past