Mont Blanc vanuit de lucht. Foto Robert Verheij

Non-stop beklimming van de Seven Summits van de Alpen

Mont Blanc vanuit de lucht. Foto Robert VerheijDe Oostenrijke bergbeklimmer Wolfgang Fasching heeft in tien dagen tijd de hoogste toppen van de zeven Alpenlanden beklommen. Hij begon op 12 augustus met de Mont Blanc (4810 meter).

Na de Mont Blanc beklom Fasching de Gran Paradiso (4061 meter) in Italië, gevolgd door de Dufourspitze (4635 meter) in Zwitserland, de Grauspitz/ grijze top (2599 meter) in Liechtenstein, de Zugspitze (2962 meter) in Duitsland, de Grossglockner (3798 meter) in Oostenrijk en als laatste de Triglav (2864 meter) in Slovenië. De afstanden tussen de bergen door, legde Fasching per fiets af, in totaal was dit nog eens 16.500 hoogtemeters. Hij bracht dagelijks 14 tot 18 uur door op de voet of fiets en één keer ging hij zelfs 24 uur achter elkaar door.

Ondanks het zware afzien de laatste dagen door de warmte en het ernstig tekort aan vocht, voltooide Fasching zijn bergmarathon zes dagen eerder dan gepland. De afsluiting van zijn tour had hij namelijk officieel op 28 augustus gepland. ‘’Ik ben blij dat ik in staat was om dit project succesvol af te ronden’’, aldus Wolfgang Fasching.

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling