duizendsterrenhemel. Foto: Pixabay

Nulsterrenhotel? Duizendsterrenhotel weer open in Zwitserland

Het bed ziet er comfortabel uit. En een persoonlijke butler heb je ook niet overal. Maar zonder dak of muren is dit toch een hotel hors categorie. Er is geen 'natte cel'; voor toiletbezoek zul je naar het vlakbijgelegen Gasthof moeten. Wel heb je naast het bed nachtkastjes met een lampje. En een onvergetelijk zicht op de sterrenhemel. Iemand uit de buurt heeft butlerdienst. De boer, boerin of een chauffeur of lerares komt 's morgens een ontbijtje brengen. Het hotelbed staat in het Safiental in een wei bij Thalkirch in Gassli op ongeveer 1700 meter hoogte. 

Kunstproject

Het nulsterrenhotel was oorspronkelijk een kunstproject uit 2008, van de Zwitserse broers Frank en Patrik Riklin. Omdat het ieder jaar weer volgeboekt raakt, gaat de Zwitserse toeristenvereniging nog wel even door met de exploitatie. Bijtijds reserveren is dus gewenst. Het bed is te boeken vanaf medio juni tot eind augustus. Een overnachting kost ca. 250 CHF en is inclusief persoonlijk geserveerd ontbijt op bed. Het management behoudt zich het recht voor om bij slecht weer de overnachting te annuleren. Mogelijk verhuist men het nulsterrenhotel ook een keer naar een andere plek. Wel onder de sterrenhemel natuurlijk.

Bron: Nu.nlMySwitserland.comnullsternhotel.ch

Foto: Pixabay

Meer inspiratie

Genieten wordt in Zuid-Tirol eenvoudig gemaakt, Laat je verrassen en proef de beste Zuid-Tiroler wijnen.

Pure bergbelevenis: 7 nachten in een appartement incl. begeleide wandelingen, fietstochten en techniektraining vanaf € 199,- p.p.

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!