Alpenvereinspräsident Dr. Andreas Ermacora stellte das neue Logo Mitte Juli auf

OeAV wordt Alpenverein en heeft nieuw logo

Alpenvereinspräsident Dr. Andreas Ermacora stellte das neue Logo Mitte Juli auf De Österreichische Alpenverein (OeAV) verandert haar naam en logo. In plaats van het OeAV zal de vereniging vanaf nu simpelweg Alpenverein heten. De bekende bergbloem edelweiss blijft bestaan in het nieuwe logo, maar wordt in een nieuw en moderner jasje gestoken. Met het nieuwe logo hoopt de vereniging duidelijk herkenbaar te zijn en de verbinding met het verleden te behouden.

De Oostenrijkse Alpenvereniging

De Oostenrijkse Alpenvereniging werd al in 1862 opgericht en is daarmee de op één na oudste alpinistenvereniging ter wereld. De taken van de vereniging zijn divers. Met een ledenaantal van ruim 300.000 alpinisten biedt de vereniging niet alleen de nodige informatie voor geïnteresseerden, maar onderhouden ze ook honderden berghutten en wandelpaden.

Verleden en heden gecombineerd

Om mee te gaan met de moderne tijd besloot de vereniging dat het tijd was voor verandering. Bij het bedenken van het nieuwe logo werd rekening gehouden met het rijke verleden van de club. Daarom werd besloten dat het handelsmerk van de vereniging, de edelweiss, zijn plaats in het logo zou behouden. De nieuwe naam en het logo maakt dat de vereniging duidelijk herkenbaar is in alle 195 plaatsen waar zij actief zijn. Ook de jeugdafdeling van de vereniging heeft een herkenbaar logo gekregen. In dit logo is de achtergrond van de edelweiss niet groen gekleurd, maar heeft het de kleuren van de regenboog.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past