Oostenrijkse bergredders krijgen defibrillatoren

De Oostenrijkse bergredders krijgen meer bagage mee. Alle dertig stations in Niederösterreich zijn namelijk uitgerust met defibrillatoren. Daarmee willen de reddingsdiensten een oplossing bieden voor het toenemende aantal bergwandelaars met hartproblemen.

De mobiele defibrillatoren of AED’s meten slechts 13 bij 13 centimeter en wegen nog geen 500 gram. Daarmee passen ze probleemloos in de rugzakken van de redders. Zo kunnen de redders makkelijker het hoofd bieden aan de toename aan hartstilstanden waarmee de redders te maken krijgen.

Het aantal ongelukken in de bergen dat gerelateerd kan worden aan hart- en vaat problemen, neemt namelijk toe volgens de reddingsdiensten. De bergen zijn steeds beter ontsloten, waardoor er meer mensen naartoe gaan, en die toeristen zijn vaak ook ouder dan vroeger. Dat zorgt voor meer problemen volgens de redders.

Extra cursussen

De redders krijgen ook opfriscursussen om hartproblemen eerder te herkennen en op te lossen. De AED’s worden toegevoegd aan de inventaris van de bergredders in heel Niederösterreich. 

Meer inspiratie

Talrijke wandelpaden lopen door de spectaculaire bergwereld van de Dolomieten en bieden adembenemende panorama’s en fascinerende natuurlandschappen.

Pure bergbelevenis: 7 nachten in een appartement incl. begeleide wandelingen, fietstochten en techniektraining vanaf € 199,- p.p.

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Ontdek de vele almwandelingen in Tirol, voor iedere wandelaar genieten!

Met elke dag de mooiste bergfoto's, leuke winacties en het laaste bergnieuws!