Persmoment Oranjes in skioord Lech

Vandaag hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun gezin geposeerd voor de pers tijdens hun jaarlijkse skivakantie in Lech. Ook prinses Beatrix was aanwezig in de besneeuwde bergen, in tegenstelling tot prins Constantijn en zijn gezin en Mabel en haar dochters.

Persmoment Lech

Twee keer per jaar poseert de koninklijke familie voor de pers, waarmee de Rijksvoorlichtingsdienst hoopt dat de Oranjes de rest van het jaar met rust worden gelaten. Meestal gebeurt dit in Lech, waar de familie al sinds 1959 op vakantie gaat. Het bergdorpje is aan weerszijden omgeven door bergen en heeft veel blauwe, relatief makkelijke pistes, hoewel gevorderde skiërs de regio ook graag bezoeken.

Van boerendorp tot rijkeluisvakantie

Vroeger werd Lech nog overheerst door boeren en had het een landelijke uitstraling, maar nu is het vooral bekend als vakantieoord voor de rijkeren. Voor ruim 700 euro per nacht kan een particulier een kamer boeken in het luxe hotel Gasthof Post, waar de koninklijke familie zich begeeft. Naast de Oranjes bezoeken vooral Europese edellieden en Russische miljonairs de Oostenrijkse gemeente.Met en zonder helmOp de foto’s is het skiënde gezin te bewonderen in de prachtige besneeuwde omgeving; de kinderen met helm, Willem-Alexander en Máxima zonder. De Telegraaf was overigens niet uitgenodigd voor het persmoment, omdat de krant afgelopen zaterdag een foto van een skiënde prinses Beatrix publiceerde.

Bron: NOS.nl

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.