Peter Habeler beklimt de Eiger Noordwand (weer!)

Het kan niet op voor de Oostenrijkse bergbeklimmer Peter Habeler. Samen met David Lama bedwong de Oostenrijkse bergbeklimmer de Eiger Noordwand voor de tweede keer in zijn leven. Op 74 jarige leeftijd wel te verstaan.

Habeler tweede keer op de Eiger Noordwand

Op zijn zeventigste verjaardag vertelde Habeler dat hij hoopte ooit nóg een keer de Eiger Noordwand te beklimmen. In 1974 zette hij samen met Reinhold Messner een record op de beruchte bergflank door in tien uur naar boven te klimmen. Met die beklimming opende het duo de Heckmair-route op de berg. Tegelijk ontstond hierdoor ook een totaal nieuwe vorm van bergbeklimmen, die tot op de dag van vandaag bergbeklimmers beïnvloed.

Meester en leerling op de Eiger Noordwand

Met die ervaring richtte Peter Habeler ook een eigen klim- en skischool op in het Oostenrijkse Mayerhofen. Daar kwam twintig jaar geleden een piepjonge David Lama langs. Die bleek in de bergen een natuurtalent te zijn en inmiddels is David Lama ook geen onbekende in de bergebklimmerswereld. De Heckmair-route op de Eiger Noordwand stond echter nog niet op zijn naam. Nu hebben de meester en de leerling samen een top bereikt.

Peter Habeler en Reinhold Messner

Peter Habeler is onder bergbeklimmers een bekend figuur. Samen met Reinhold Messner leverde hij een aantal beroemde prestaties in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Zo beklom het duo in 1978 als eerste zonder extra zuurstof de Mount Everest.

In Bergen Magazine 5 van 2015 vertelde Peter Habeler meer over ‘zijn’ Zillertaler Alpen.

 

Meer inspiratie

Wandelen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod! 5 overnachtingen incl. halfpension vanaf €443,- p.p.

Pure bergbelevenis: 7 nachten in een appartement incl. begeleide wandelingen, fietstochten en techniektraining vanaf € 199,- p.p.

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 16.00 uur abonnee!

Met elke dag de mooiste bergfoto's, leuke winacties en het laaste bergnieuws!

Schitterende natuur, avontuurlijk wandelen, fietsen, klimmen, kanoën, vliegen en veel bijzonder cultureel erfgoed.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!