Foto via wikipedia

Respect the Mountains wordt UIAA

Respect the Mountains gaat een grote verandering door. Deze organisatie stelt bewustwording over berggebieden voorop. RtM begint nu aan een nieuw hoofdstuk in haar leven door op te gaan in de UIAA (de internationale Klim- en Bergsport Federatie).

Verandering in UIAA

Het was een enorme teleurstelling voor Respect the Mountains dat de organisatie niet langer kon doorgaan in de huidige vorm. De inspanning van de Respect the Mountains gemeenschap heeft de afgelopen tien jaar veel bereikt op het gebied van bewust en duurzaam omgaan met de natuur in de bergen. Gedurende deze periode zijn zij trouw gebleven aan hun visie om duurzaam bergtoerisme te creëren. Daarom heeft de leiding van Respect the Mountains besloten om te beginnen aan een nieuw hoofdstuk en nieuw avontuur: opgaan in de UIAA. Via deze weg zullen zij hun visie blijven uitdragen.

Houden dezelfde visie

De UIAA heeft voorgesteld aan Respect the Mountains om verder te gaan met hun visie en missie. Dit zal de UIAA doen met dezelfde inzet en de motivatie: een positieve impact op de berg toeristische sector te hebben, vandaar dat Respect the Mountains met ingang van 22 september is opgegaan in de UIAA.

Het uiteindelijke doel

Er breekt nu een spannende tijd aan voor de organisatie. De bestaande partners zijn enthousiast en toegewijd om de organisatie, waarden en reputatie aan de gehele wereld bekend te maken. Het hoofdkantoor van de nieuwe organisatie wordt gevestigd in Bern, in het hart van de Alpen. Dit is van cruciaal belang, omdat ze daar makkelijker kunnen luisteren naar de behoeftes van gemeenschappen in de bergen. Tevens kunnen zij de berggemeenschappen zo beter helpen om duurzamer te worden, zodat de toekomstige generaties nog net zo van bergen kunnen houden en genieten zoals wij nu doen.

Meer inspiratie

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen