Rotsklim emoji’s, eindelijk!

Komende zomer zullen er 69 emoji’s bijkomen waaronder, jawel, een rots klimmer en klimster. Het wijst erop dat klimmen belangrijk is geworden. Net zo belangrijk : met een paar toetsen geef je nu aan dat je aan het klimmen bent. Als je tenminste een hand vrij kan maken ;)

Emoji’s voor dummy’s

Emoji’s zijn de plaatjes die worden gebruikt bij het versturen van berichten via internet en mobiele telefoon. Ideogrammen of emoticons betekenen hetzelfde als emoji’s. Emoji betekent letterlijk afbeelding (e) en karakter/schriftteken (moji). Emoticons zijn van oorsprong Japans, en hebben zich van daaruit naar andere landen verspreid.

Geschiedenis van emoji’s

Het fenomeen begon in Japan in 1998/99De eerste emoticons waren specifiek japans, zoals een buigende zakenman en Japanse gerechten. In dezelfde periode begon de Fransman Nicolas Loufrani te experimenteren met bewegende emoticons. Loufrani verdeelde emoji’s in categorieën zoals humeur, weer en sport.  

Emoji’s voor van alles en nog wat

Je kun het zo gek niet bedenken of er is wel een emoji voor. Mythen, eetbare dingen en emoties, voor dit alles is er wel een emoji. De uit Japan afkomstige icoontjes hebben de wereld in rap tempo veroverd. Als je niet graag schrijft en goed bent in plaatjes vinden, gaat communiceren met emoji’s een stuk sneller en bovendien levendiger.

In de zomer komen er 69 emoji’s bij

Emojipedia heeft 69 afbeeldingen van kleine pictogrammen gepubliceerd die aankomende zomer zullen verschijnen. Waaronder een afbeelding voor borstvoeding gevende vrouwen en rotsklimmen. Het aantal emoji’s blijft groeien. Wie weet wanneer de commando’s ‘blok’ of ‘voetfout’ in emoji verschijnen.

Voor degenen die de emoji-gekte hebben gemist geeft onderstaande video tekst en uitleg.

bronnen: Wikipedia, Daily Mail, foto's: Emojipedia

Meer inspiratie

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past