Sinterklaas en de Krampus

Sinterklaas en zijn Krampussen in de Alpen

Sinterklaas en de KrampusOok in de Alpenlanden komt Sinterklaas binnenkort langs, maar niet met Zwarte Piet, maar met de Krampus. Deze duivelse metgezellen zwerven op Krampustag, op 5 of 6 december, over straat op zoek naar stoute kinderen (en volwassenen). Ze jagen iedereen angst aan met hun afschrikwekkende uiterlijk en hun ijzeren kettingen en roestige bellen.     

Deze eeuwenoude traditie vind je overal in de Alpen, en veel van de maskers die gedragen worden, zijn erg oud. Oorspronkelijk  verdreef de Krampus met hun lawaai en enge uiterlijk de kwade geesten die rond midwinter verschijnen. Sinds het midden van de zeventiende eeuw zijn zij de hulpjes van Sinterklaas geworden.

Krampussen in het dorp

Elk dorp heeft zijn eigen Krampussen en ook onderling strijden de mannen om wie het mooiste kostuum heeft. De huidige Krampus-kostuums bestaan meestal uit rode houten maskers, de huid van een zwart schaap en grote hoorns.

Vier je Sinterkaas? En heb je nog geen cadeautje geregeld? Denk dan aan een proefabonnement op bijvoorbeeld Bergen Magazine

Meer inspiratie

Nog even bijtanken in de bergen? Boek nu een last minute deal naar zonnig Trentino vanaf €140,-.

In de prachtige Allgäuer bergwereld vindt iedereen zijn we g of route. Oberstdorf is een uitstekend startpunt voor diverse mountainbiketochten.

Met elke dag de mooiste bergfoto's, leuke winacties en het laaste bergnieuws!

Ontdek de vele almwandelingen in Tirol, voor iedere wandelaar genieten!

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!