Skigebied Vail Mountain bestaat 50 jaar

Skigebied Vail Mountain viert haar vijftigjarig bestaan

Skigebied Vail Mountain bestaat 50 jaarHet grootste skigebied van de Verenigde Staten, Vail Mountain, viert dit wintersportseizoen haar vijftigjarig bestaan. In 1962 begon het gebied met één gondel, twee stoeltjesliften en acht pistes. Tegenwoordig is Vail Mountain het grootste skigebied van Noord-Amerika, met 193 pistes.

Om dit te vieren zullen er gedurende het wintersportseizoen 2012-2013 verschillende festiviteiten georganiseerd worden. Zo zal een nieuwe gondel, uitgerust met stoelverwarming en Wi-Fi, in gebruik genomen worden. Deze gondel zal de naam ‘Lift Number 1’ dragen, een herinnering aan de gondel die in 1962 vanuit Vail vertrok.

Naast verschillende andere activiteiten, zoals een jubileumconcert en de première van een film die de geschiedenis van het skigebied beschrijft, zal op 15 december 2012 een groot feest gegeven worden. Op die dag is het precies vijftig jaar geleden dat het skigebied geopend werd.

Aan de sportfans zal ook gedacht worden tijdens de festiviteiten. Zo zal het skiteam van de Verenigde Staten gepresenteerd worden op Vail Mountain en wordt van 25 februari tot 2 maart 2013 de Burton US Open, een grote snowboardwedstrijd, georganiseerd.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past