Slinger deze zomer als Tarzan door Tirol

Nu het wintersportseizoen toch echt zijn einde nadert, bereidt Tirol zich voor op een zomer met allerlei verschillende activiteiten. Je kan bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan Outdoorcenter Kramsach om in touwen te slingeren, bergen te beklimmen en je mee te laten voeren tijdens een canyoning. Je kan ook een unieke wandeling naar de bron van een waterval maken.

In Kaltenbach wordt voor deze zomer in mei een nieuwe hochseilgarten geopend, ook wel een hoogteparcours genoemd. Het klimparadijs heeft zeven trajecten waar je van 1,5 tot 40 meter boven de grond kan slingeren in touwen en via een klettersteig een waterval kan trotseren. Voor kinderen vanaf drie jaar is er een speciaal kinderparcours. In 2011 werden al 100 nieuwe klettersteig- en boulderroutes in gebruik genomen in het klimcentrum van Kaltenbach.

Ook wandelliefhebbers kunnen dit jaar weer volop genieten in Tirol. Zo wordt er in de Alpen de Lechweg Trail geopend: de eerste gecertificeerde grensoverschrijdende langeafstandswandeling van Europa. De wandeling gaat door Duitsland en Oostenrijk en doorkruist de regio's Vorarlberg, Tiroler Lechtal en Allgäu. Je komt ook langs één van Europa's laatste wildwater-riviergebieden waarbij je een bezoekje brengt aan de bron van een van de vele watervallen. 

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer