Wintersport gaat toch het beste met een dik pak sneeuw

Toch nog een witte kerst in de Alpen

Wintersport gaat toch het beste met een dik pak sneeuwWie in de noordelijke Alpen op wintersport gaat heeft misschien toch nog geluk. Na alle berichten over tegenvallende sneeuwval deze winter, lijkt het erop dat er toch nog een witte kerst aan zit te komen voor de wintersporters.

Het is nu nog ongewoon warm in de Alpen, maar woensdag daalt de temperatuur. De vorstgrens gaat ook naar beneden. Voor de kerstnacht wordt de eerste sneeuw verwacht. Een heuse sneeuwdump zal het niet worden, toch zo’n 10 tot 20 centimeter sneeuw verwacht. Tijdens eerste kerstdag zal de sneeuw ook tot in de dalen vallen. Ook aan de zuidkant van de Alpen zal de temperatuur gaan zakken, maar waarschijnlijk blijft het daar droog.

Sneeuw tijdens Oud & Nieuw?

Tijdens de kerstdagen zal de sneeuw blijven liggen, maar wat er daarna gaat gebeuren is nog onbekend. Volgens Weerplaza.nl hangt de langere termijn af van een stormdepressie. Die ontstaat woensdag bij Ierland en zal volgens sommige modellen richting Scandinavië trekken, maar volgens andere modellen richting de Alpen. Er is dus een kans dat het voor een langere periode koud wordt in de Alpen.

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?