Kinderen in wildschonau. Foto Drakenclub Wildschönau - ©TVB Wildschönau

Top 9 uitstapjes in Wildschönau, Tirol

Kinderen in wildschonau. Foto Drakenclub Wildschönau, ©TVB WildschönauHet Tiroler Hochdal Wildschönau ligt halverwege tussen Salzburg en Innsbruck. De omgeving van deze vakantiebestemming in de Kitzbüheler Alpen biedt de mogelijkheid tot vele activiteiten. Speciaal voor jou, hebben wij een top 9 samengesteld van de dingen die je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan Wildschönau.

  • Het Bergbauernmuseum is een openluchtmuseum die je meeneemt naar het boerenleven van het begin van de vorige eeuw. Er is de mogelijkheid tot een rondleiding en er zijn allerlei boerderijdieren aanwezig. Ook leuk voor kinderen.
  • Houtmuseum Auffach en de handwerkmarkt zijn in 1996 klein begonnen door een plaatselijke houtsnijder maar inmiddels uitgegroeid tot een expositieruimte waar 2000 uit hout gesneden voorwerpen getoond worden, waaronder antiek houtsnijwerk.
  • De tandemvlucht bij de Paragliding school is een vlucht met een zweefvlieger waarbij je wordt begeleidt door een piloot. Een bijzondere manier om het landschap eens te bekijken.
  • Het avonturenzwembad in Wörgl beschikt over een golfslagbad, grotrotsen, sauna en waterglijbaan met dubbele looping.
  • Door middel van wandelroutes kun je hoogtes tot ruim 2300 meter bereiken waarbij je kunt genieten van het uitzicht en kunt kiezen uit verschillende moeilijkheidsniveaus.
  • Je zou natuurlijk ook eens naar boven kunnen gaan via de Markbachjoch- en Schatzbergbahnkabelbanen.
  • Speciaal voor de kinderen is er een afwisselend programma dat varieert van brood bakken en schat zoeken tot hutten bouwen in de wildernis.

Gasten van het Tiroler Wildschönau krijgen door de komst van de de WildschönauCard op veel activiteiten korting. Daarnaast zijn er een aantal diensten inclusief en dus gratis. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling