Vermiste skiër verschanst in hut

Een Duitse skiër die de weg kwijtraakte, heeft in een voormalig houthakkersverblijf zijn toevlucht genomen. Het bleek een goede beslissing. In het donker vonden redders hem ongedeerd in het hutje.

Skiër verdwaalt in de sneeuw

Een 69-jarige Duitser werd vermist op de Loferer Alm (in Pingzau). Hij was op weg naar het Unkental, maar raakte de weg kwijt in het besneeuwde bos. Hoe hij terug moest komen wist hij niet meer. Het begon donker begon te worden. Nadat hij een bouwwerk zag, besloot hij om in de kleine hut te overnachten.

Zoektocht naar de vermiste skiër

De echtgenote van de man waarschuwde de pistedienst, toen haar man in de middag niet terug was gekeerd. Het personeel van de piste kon de man niet vinden en alarmeerde de politie over de vermiste man. Die zette een helikopter in om de man te zoeken. De zoekactie moest echter worden gestaakt door het aankomende slechte weer. Laat in de avond werd de man door bergredders gevonden.

Politie noemt het schuilen in de hut slim

De politie noemde het wachten op hulp in het kleine verblijf slim. Als de man de bosweg, waar hij was terecht gekomen, had vervolgd was hij nog tien kilometer verder in het bos beland. De vallei had hij niet meer teruggevonden. 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?