Matterhorn ©Eider Palmou

Vijf fantastische bergen (om te zien)

Matterhorn ©Eider PalmouWie van de bergen houdt, maar het klimmen niet ziet zitten, kan natuurlijk ook alleen maar kijken naar het fantastische aangezicht van de opgestuwde aarde. De Huffington Post heeft een top-vijf gemaakt van mooie bergen. Ook de Matterhorn in Zwitserland is daarin present.

De vijf fantastische bergen zijn relatief lastig te beklimmen, maar onontkoombaar aan het oog. De eerste is de brede Mount Inglismaldie in Nationaal Park Banff, Canada. In de winter zou deze drieduizender onbeklimbaar zijn. Het uitzicht óp de berg is ideaal door de waterrijke omgeving ervan.

Half Dome in Nationaal Park Yosemite in Californië is een reusachtige, grijze rotspartij. De berg is niet zo hoog (1300+ meter), maar zijn granieten statigheid is een mooie aanblik.

Derde in de rij is de Kilimanjaro, bekend van de foto's van een zanderige massa of de laagbegroeide savannen met op de achtergrond een sneeuwwitte vulkaan. De berg is de hoogste van het continent Afrika met zijn 5885 meter hoogte.

Minder bekend zijn de rotsformaties Flatirons bij Boulder in Colorado, die vooral in de winter opvallen. De Flaritons zijn vijf toppen naast elkaar en lijken zo op een gigantishe muur in een relatief laagland.

Tot slot de Matterhorn, 'dicht' bij huis. Zijn piramide-achtige top is onmiskenbaar en zeker in de winter een indrukwekkend plaatje.

Nog meer moois

Welke criteria de Huffington Post heeft gebruikt, is onduidelijk, maar het zijn natuurlijk niet per se de mooiste bergen. De Discovery Zone noemt een heel ander rijtje (hoewel, ook weer de Matterhorn) en Unofficial Networks heeft weer zijn eigen favoriete bergketens.

Bron: Huffington Post

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past